0

Австралія запроваджує мито у розмірі 35% на імпорт продукції з РФ та Білорусі

Австралія запроваджує мито у розмірі 35% на імпорт продукції з РФ та Білорусі.
Це важливий крок у правильному напряму.
Раніше країни Заходу не вводили таке мито зокрема через СОТ (Світова Організація Торгівлі), оскільки її члени брали на себе зобов’язання не дискримінувати окремі країни.
Але тепер, коли РФ розв’язала війну не тільки проти України, а і фактично проти всього Заходу, вони використовують своє законне право захищати свої інтереси безпеки.
Тепер потрібно, приклад Австралії поширювати і та поглиблювати:
1. Всі країни Заходу мають ввести такі спеціальні мита.
2. Вони мають поширюватися як на імпорт, так і на експорт. Звичайно, повне ембарго – найкращий варіант, і тут Австралія теж подає приклад, але якщо немає повного ембарго, то спец мито – це мінімум, що потрібно.
3. Мають бути також спеціальні податки на репатріацію дивідендів з РФ та Білорусі.
4. Було б справедливо, якби збори від вказаних спеціального мита та податків йшли на допомогу Україні.
5. Імпорт та експорт з країнами, які не вводять таке спеціальне мито може теж обкладатися спеціальним митом – за аналогією з CBAM.
6. Оскільки ЄС – це єдина митна зона, то має бути рішення ЄС; розуміння, що РФ загрожує ЄС, і, головне, підтримка України громадянами ЄС, переважатиме міркування, що таке спеціальне мито призведе до підвищення цін для споживачів. Знов ж таки, це мінімум з того, який потрібно робити, щоб зупинити кривавий режим Путіна.
Так, це спеціальне мито заплатить не РФ, а імпортери/експортери в країнах, які його вводять. Тобто це буде перекладено на споживачів та на бізнес в цих країнах. Але це буде дуже сильним економічним стимулом скорочувати торгівлю з РФ, це буде підривати конкурентноздатність економіки РФ . А вразливим споживачам держави Заходу надаватимуть адресні субсидії, тобто вони не постраждають.
Мова йде про сотні мільярдів доларів, про нокаутуючі удари по режиму Путіну.
Це не заміна санкцій проти РФ, це має бути на додаток до санкцій, а також інших механізмів протидії російському імперіалізму та шовінізму.