0

«Нафтогаз» як драйвер реформ

Зміни в комерційній діяльності «Нафтогазу» навряд чи були можливими без речей, які можна назвати системними, як от реформи корпоративного урядування та ринку газу.

За таких обставин для мене самого був важливим не тільки їхній результат, а й те, як ми його досягаємо. Роботу в «Нафтогазі» я розглядав і як можливість продемонструвати, що його перетворення на сучасну компанію і ринкові реформи можуть бути ефективними для України.

Моя особиста роль полягала в розробці ініціатив щодо цих реформ та в їх просуванні. Мене часто запитують, іноді з докором: чому це робить «Нафтогаз», а не уряд, який відповідальний за зміни?

Мене часто запитують, іноді з докором: чому це робить «Нафтогаз», а не уряд, який відповідальний за зміни? По-перше, тому, що порятунок тих, хто потопає — справа тих, хто потопає. Без цих реформ «Нафтогаз» «потопав», а з ним могла піти на дно і вся Україна.

По-перше, тому, що порятунок тих, хто потопає — справа тих, хто потопає. Без цих реформ «Нафтогаз» «потопав», а з ним могла піти на дно і вся УкЙраїна. По-друге, «Нафтогаз» — це національна компанія, вона має діяти в інтересах українського народу і української державності. Її природна роль — бути ефективним механізмом для проведення реформ. По-третє, я вважаю правильним використовувати свої знання, досвід, контакти тощо для допомоги в реалізації змін, які я особисто вважаю надзвичайно серйозними для моєї країни.

«Нафтогаз» був визнаним «драйвером», або мотором цих реформ. Я особисто доклав багато зусиль, щоб так сталося, щоб у нас була компетенція, якої немає в інших, і якої не вистачає для проведення справжніх, а тому складних, реформ. Ми занурювалися в деталі, досліджували практичний досвід, працювали з найкращими експертами у відповідних галузях, допомагали з просвітництвом.

На жаль, усі ці реформи — реформу корпоративного врядуванняринку газу, анбандлінг та зміни, пов’язані з прихованими субсидіями — ще не завершено. Більшість із них іде неправильним шляхом, принаймні не таким, який я пропонував. Ми не досягли рівня сталого розвитку, лише врятувалися від колапсу, можливо, тимчасово. І дослідили: що працює, а що — ні.

Але навіть те, що зроблено, значною мірою змінило сприйняття «Нафтогазу» й України. Це відзначають наші міжнародні партнери.

Посол США в Україні Марі Йованович: «Ще у 2014 році нова Україна зрозуміла, що «Нафтогаз» є пріоритетним для реформ, так як він представляв — вибачаюсь за цей вислів — паливний бак корупції. Якби «Нафтогаз» міг змінитися, український народ і, чесно кажучи, світ зрозумів, що Україна прагне до нового способу ведення бізнесу: ефективного і прозорого. Працюючи разом, уряд і «Нафтогаз» розпочали дуже складний шлях посилення корпоративного управління, одночасно зменшивши корупцію. «Нафтогаз» пішов від отримання 7% від ВВП України дотацій до чистого внеску до бюджету у 2016 році. Наперекір усім очікуванням «Нафтогаз» виграв арбітраж проти «Газпрому» у травні цього року в Стокгольмі. Це заощадило 44 мільярди доларів США, або майже половину річного ВВП України <…>. Це чудова історія, в яку можливо мало хто вірив у 2014 році. Але яка стала реальністю через три роки».

Голова представництва ЄС у Києві Хюґ Мінґареллі«Реформа газового ринку була серед найуспішніших в Україні і дозволила перетворити «Нафтогаз» на прозору і прибуткову компанію».

Звіт ОЕСР 2018 року про антикорупційні реформи в Україні: «Не викликає сумніву, що «Нафтогаз» отримав вигоду від того, що є флагманом реформи корпоративного управління для державних підприємств».

Заступник Державного секретаря з енергетичних ресурсів Франсіс Фаннон: «У більш широкому сенсі ми зосереджені на реформі енергетичного сектору України, і я дуже задоволений тим, що наполегливо і в тісному співробітництві з українським урядом і компаніями ми рухаємось вперед до анбандлінгу державної компанії «Нафтогаз».

Директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, 06.09.2015: «Я надзвичайно вражена прогресом, досягнутим за останні кілька місяців. У скрутних обставинах макроекономічна стабілізація набирає обертів, і економіка демонструє ознаки оздоровлення <…> Були розпочаті значні реформи з метою приведення цін на енергоносії до рівня собівартості, з належним захистом вразливих верств громадян».

*Партнер проекту «Нафтогаз проти Газпрому» — Юрій Вітренко, виконавчий директор НАК «Нафтогаз України». Думки і оцінки, опубліковані в матеріалах проекту, можуть не збігатися з позицією НАК «Нафтогаз України» і редакції НВ.